Welke soorten slippers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten slippers. Als kind kende ik bijvoorbeeld alleen de teenslippers. Deze vond ik nooit zo prettig zitten, omdat het touw soms kon snijden bij mijn grote teen. Het was pas toen ik een stuk ouder was dat ik ontdekte dat er bijvoorbeeld ook badslippers zijn. Deze zitten wat dat betreft een stuk prettiger, aangezien die niet tussen de tenen komen te zitten. Deze badslippers hebben echter ook wel weer zo hun negatieve punten ten opzichte van de teenslippers. De voordelen van elke slippers hebben zo hun redenen om te kiezen voor een van de twee soorten en zijn dus handig om te kennen.

Een voordeel van de teenslipper

Zoals al eerder gezegd kan het zo zijn dat badslippers een stuk prettiger kunnen zitten dan typische teenslippers, zoals Havaianas slipper. Teenslippers zijn echter niet voor niks ook populair. Ze blijven namelijk in sommige gevallen beter en makkelijker zitten dan badslippers. Bij bepaalde activiteiten gaan badslippers sneller uit dan teenslippers, zoals bijvoorbeeld bij fietsen. Het kost door het touw tussen de tenen minder moeite om een teenslipper aan te houden. Het is mij al meermaals overkomen dat ik een van mijn badslippers verloor tijdens een fietstocht. In dat opzicht kan een teenslipper praktischer zijn en dus een reden om te kiezen voor een dergelijke slipper.

Een voordeel van de badslipper

Ondanks dat badslippers, zoals Reef slipper, soms makkelijker uit kunnen gaan, hebben ze zeker ook weer voordelen. Zo voelt een badslipper een stuk vrijer aan dan een teenslipper. Dat is voor een groot gedeelte te danken aan het verdwijnen van het dunne touwtje tussen de tenen. Voor de rest kan er in een badslipper makkelijk worden rondgelopen in huis en buiten in minder warme tijden. Er staat namelijk je niks aan in de weg om met sokken en al in de badslippers te stappen. Hierdoor kan je zelfs op momenten dat het buiten koud is nog op een relatief warme manier badslippers buiten dragen voor korte loopjes.