Wat trek ik aan vandaag?

Soms kan je ’s ochtends gewoonweg de deur niet uit. Je weet gewoon echt niet wat je aandoet en bij elk kledingstuk wat je aan doet, wordt je alleen maar somberder. Niks staat en niks zit lekker vandaag. Heb je dan wel de juiste merken in je kast hangen? Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van Summum, Monari, Freequent? Of creëer je wel eens een Betty Barclay outfit? Misschien zijn het wel merken waar je nog nooit van hebt gehoord, maar nieuwe kleding kan er zomaar voor zorgen dat je de deur weer uit kan in de ochtend.

De juiste vraag stellen

Wanneer je ‘s ochtends voor de spiegel staat kun je niet binnen tien seconden aan kleding komen dus op dat moment moet je het doen met de kleding die in de kast hangt. Maar stellen we ons wel de juiste vraag. Met de juiste vragen kun je makkelijker een setje samen stellen dan wanneer je van  alles uit de kast pakt en combineert. Wel of geen kleur vandaag? Wat voor weer wordt het? Heb je zin in strak of losjes? Wel of geen accessoires? Als je één voor één deze vragen beantwoord kom je langzaam tot een setje waar je overal ja op hebt gezegd.

Inspireer en combineer

Je weet van tevoren dat je deur niet uitgaat met een wauw effect, anders had je het setje meteen wel aangetrokken. Erg jammer, maar soms heb je van die dagen. Het is dan wel verstandig dat je ervoor zorgt dat je de dag erna niet met hetzelfde gevoel zit. Dus kijk dan eens bijvoorbeeld bij Janse-Mode. Je hoeft niet per se nieuwe kleding te kopen, je kunt je ook alleen maar laten inspireren. Misschien kom je wel combinaties tegen die je van tevoren nog niet eerder had bedacht maar alle kledingstukken hangen wel in de kast.