Wat is pomade?

Pomonade

Pomade is een soort wax, wat vooral vroeger werd gebruikt. Je kunt het ook beter vergelijken met een brylcreem, dan een wax of gel. Een pomade is vaak op basis van beeswax of petrolatum/vaseline. Dit zorgt voor een perfecte glans en geeft je de mogelijkheid om je haar de hele dag te re-stylen. Denk even terug aan vroeger aan de mooie vetkuifen en flattops.

Tegenwoordig vind je ook een ruim assortiment pomades op water-basis. Deze hebben het grote voordeel dat ze wel goed uit te wassen zijn. Een nadeel aan de water-basispomades is dat ze in de loop van de dag wel opdrogen en dus meer weg gaan hebben van een gel dan een pomade. Goede pomades op water-basis zijn er van verschillende merken, maar de beste zijn toch wel die van: Reuzel, Layrite en Suavecito. Die laatste twee hebben hun naam gemaakt als goede water-basispomades. Reuzel pomade daarentegen ken je misschien omdat je vast wel eens hebt gehoord van barbershop: Schorem.

De pomades van Schorem kopen in verschillende vormen. Zo heb je de Reuzel Green Grease en Pink grease, beide op olie-basis. En de Reuzel Blue Strong hold en Reuzel Red high sheen, welke beide op water-basis zijn. Een ding is zeker, het zijn stuk voor stuk goede pomades. Toch onderscheiden de pomades van Reuzel zich vooral dankzij de fantastische geur!

Van

Welke pomade is geschikt voor mij?

Dat hangt af van hoe je je haar wilt stijlen natuurlijk, maar als beginner raad ik je een pomade op water-basis aan. Dit omdat het stijlen met zo’n pomade net even wat makkelijker is en omdat je het makkelijker kunt uitwassen. Een goede pomade om mee te beginnen is bijvoorbeeld de Layrite Original of de Reuzel red high sheen. Beide zijn op water-basis en beide zijn niet te zwaar.

Schorem

Tips en tricks

Wil je nu toch de shine van een olie-basis pomade raad ik je aan om een water-basis en een olie-basis pomade te combineren. Je gaat je haar in model brengen met een water-basis, waarvan je dus het merendeel in je haar smeert. Daarna werk je het geheel af met een pomade op olie-basis, voor de shine. Omdat je nu niet veel pomade mee nodig hebt om je haar in model te brengen, is het uitwassen ook niet zo’n hel.

Ook raad ik je aan om een kam aan te schaffen. Pomades zijn vaak wat dikker en plakkeriger dan een wax of gel. Dit zorgt ervoor dat je haar soms moeite heeft om in de juiste richting te gaan zitten. Maar een haal met een kam en alles komt keurig op z’n plek. Een groot bijkomend voordeel van een kam is ook dat je de pomade perfect kunt verdelen over je haar. Zodat je zeker weet dat je van aanzet tot punt pomade hebt zitten.