Voel je goed van top tot teen in het beste herenondergoed

Het zijn niet alleen vrouwen die goed ondergoed belangrijk vinden, ook mannen investeren steeds meer in kwaliteitsondergoed. Ondergoed moet namelijk lekker zitten en een goede pasvorm bieden, zodat je niet voelt dat je het draagt.

De juiste soort onderbroekclothes

Het kiezen van de juiste onderbroek is heel persoonlijk. Behalve dat een onderbroek comfortabel moet zijn en er mooi uit moet zien, is het ook belangrijk om het juiste soort onderbroek onder je kleding te dragen. Zo is een boxershort bijvoorbeeld geen goede keuze onder een paar skinny jeans, maar wel onder een ruimvallende broek. Voor sporten heb je een onderbroek nodig die perfect aansluit, stevigheid biedt en die gemaakt is van een ademend materiaal. Misschien slaap je graag in een klassieke slip maar draag je overdag liever iets moderners. Het is daarom verstandig om een paar verschillende soorten onderbroeken in je kledingkast te hebben, voor verschillende activiteiten.

Hemden en T-shirts

Bij herenondergoed denk je vaak als eerste aan onderbroeken, maar ook hemden en T-shirts worden als ondergoed gedragen. Behalve dat een hemd of T-shirt lekker zit onder een overhemd of trui en je warm houdt, zorgt dit soort onderkleding er ook voor dat je bovenkleding langer meegaat en dat eventueel zweet opgevangen wordt. Hierdoor heb je ook minder snel last van ongewenste geurtjes.

Zorg voor een nauwsluitend model zodat je niet kunt zien dat je iets onder je overhemd draagt. Onder een slim fit overhemd kun je bijvoorbeeld het beste een stretch hemd of T-shirt dragen, zodat je geen plooien kunt zien, terwijl een ‘gewoon’ T-shirt erg fijn zit onder een ruimvallend, casual overhemd.

Welke materiaal moet je kiezen?

Er zijn zo veel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het belangrijkste is om te kiezen voor een stof die ademt, vocht absorbeert en huidvriendelijk is. Katoen is altijd een goede optie, maar 100% katoen heeft meestal geen rek en kan daarom moeilijk een goede pasvorm bieden. Een combinatie van katoen met elastaan of lycra is een goede optie. Hiermee krijg je de benodigde stretch en alle voordelen van katoen, zoals vocht absorptie, huidvriendelijkheid en ventilatie.

Tijdens het sporten is een katoen/elastaan of een katoen/lycra mix niet de beste optie, omdat je tijdens het sporten liever niet teveel vocht in je ondergoed vast wilt houden maar juist af wilt voeren. Kies daarom bijvoorbeeld voor microfiber, een materiaal dat relatief droog aan blijft voelen terwijl je zweet. Microfiber is zowel met warm als met koud weer geschikt om in te sporten,

Tips voor het kopen van herenondergoed

Behalve naar het materiaal is het ook belangrijk om naar de afwerking te kijken. Zorg dat de naden goed afgewerkt zijn en dus niet kunnen gaan irriteren, dat er geen labels zijn die kunnen schuren en dat de elastische tailleband zacht is en goed aanvoelt. Het zijn vaak de kleine details die je tijdens het dragen kunt voelen, dus zorg dat je je jezelf het beste draagcomfort biedt door het juiste ondergoed te kiezen.