Via vai voor mij!

Al tijden ben ik op zoek naar goede laarsjes, laarsjes die zowel stoer als sexy staan, even veel sophisticated als slankmakend, ik zocht laarsjes die zeiden: ‘Hey! Ik ben niet zoals elke doorsnee meid in Nederland’! Maar die bleken moeilijk te vinden. Na de zoveelste mislukte shoppoging, vertrok ik met een lege tas naar huis. Nouja, leeg. Er zat een rokje in die ik kocht om mezelf op te vrolijken. Het was immers al de zoveelste poging om laarsjes te vinden die bij iedere outfit mooi aansluiten. Maar de laarsjes had ik niet. Tot ik een avond online zat te scrollen op facebook, en ik oude kennissen van lang gelegen afging. Een paar hadden vakantie albums, met foto’s van de oceaan in Amerika, rivieren in Brazilië en langs prachtige Italiaanse oorden, en toen zag ik het. Een vrouw  met perfecte laarsjes aan: de Via vai laarsjes

Ik trok de stoute schoenen aan (hihi) en stuurde deze mevrouw een berichtje. “Hoi hoe gaat het, wat zie je er goed uit, maar ik heb 1 vraag: waar komen je schoenen vandaan?!”
Na twee dagen kreeg ik een bericht terug, nadat de vrouw in kwestie was uitgelachen. Ze vertelde me dat ik niet de enige was die haar zo’n soort berichtje had gestuurd en eerlijk: het verbaast me niks. De schoenen waren van het Italiaanse merk Via vai. Ik was al bijna mijn vakantie aan het plannen toen ik erachter kwam dat deze prachtige designschoenen ook gewoon in Nederland, België en Luxemburg werden verkocht!
Twee klikken later, was ik op de site. En ik keek mijn ogen uit…

Slangenprintlaarsjes, hagedislaarsjes, effen suede laarsjes, boots met een gesp, rits, veters, een blokhak, een kitten-heel, er zaten zelfs sneakers bij! Ik kon mijn geluk niet op. Mijn portemonnee zag het gevaar al aankomen, maar gelukkig viel het mee. De prijs ligt íéts hoger dan het gemiddelde Nederlandse budget, maar dan heb je ook echt een schoen van kwaliteit. Deze schoenen zijn van Italiaans design en met liefde vervaardigd, door een nuchtere Hollander welteverstaan! Die man weet wat een koopje is.
Eerst wilde ik niemand vertellen over deze vondst, hoe kan het dat deze site niet is ontploft onderhand? Nederlands best kept secret.

Ik loop dus nu op mijn zwarte hagedisboots van Via vai door de regen, trek de slangenprint laarsjes aan bij een diner, en vooruit; als ik ga hardlopen doe ik dat op de Via vai sneakers. Het is immers design.