VEJA schoenen

Er is een kans dat je er nog nooit van het merk gehoord hebt, maar de VEJA is misschien wel het beste merk sneakers dat er momenteel te krijgen is. Deze gedurfde stelling slaat op de manier waarop de schoenen worden gemaakt en de impact die het heeft om de aarde, twee dingen die een stuk positiever zijn bij VEJA dan bij andere schoenenmerken. In deze blog staat uitgelegd waarom de bovenstaande stelling klopt.

De productie

Veel kledingfabrieken hebben het imago dat het onveilig is om daar te werken. Dit imago hebben zij gekregen om een reden: het is zo. Werknemers worden onderbetaald en moeten werken in vieze, onveilige omstandigheden. Niet bij VEJA. De twee oprichters gingen in 2003 langs een Chinese fabriek en vonden dat het tijd was voor een verandering. Zij kozen ervoor om deze verandering te brengen in de vorm van duurzamere sneakers.

VEJA sneakers worden vanaf het begin al gemaakt op dezelfde plek, in Brazilië. Op deze manier is er een partnership ontstaan tussen VEJA en de fabrieken waar het gemaakt wordt. De reden dat de sneakers in Brazilië worden geproduceerd, is omdat de gebruikte materialen daar te vinden zijn. Zo wordt er voorkomen dat er veel rondgereisd wordt, waardoor er meer gassen de lucht in komen dan nodig is.

Geen advertenties

Elke werknemer wordt adequaat betaald bij VEJA, in tegenstelling tot hoe het is bij andere fabrieken. Dit komt omdat VEJA eigenlijk een beetje geld overheeft. Uit onderzoek is gebleken dat sneakerbedrijven wel 70% van het geld van de verkochte sneakers uitgeeft aan advertenties. Zo blijft er niet heel veel geld over. VEJA heeft aan de andere hand erg weinig tot geen advertenties. Hierdoor komt er geld vrij, wat gebruikt kan worden om de werknemers goed te betalen en om het milieu te steunen.

De materialen

Om de sneakers te maken, wordt er gebruik gemaakt van wild rubber, ecologisch katoen en gelooid leer. Deze ruwe materialen worden stap-voor-stap omgetoverd naar de schoenen die het worden. Het wild rubber wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot de zolen. VEJA sneakers zijn dus erg eco- friendly. Daarnaast is ook nog een deel van VEJA sneakers volledig vegan. Hier zitten dus geen enkele dierlijke producten in. Voeten hebben het verschil tussen deze materialen niet door: VEJA sneakers zitten net zo lekker en comfortabel als anders sneakers, zowel de VEJA heren schoenen als de vrouwen.

Kortom, het kopen van VEJA sneakers is niet alleen comfortabel aan de voet, maar ook aan het bewustzijn. VEJA zorgt goed voor zijn werknemers en het milieu, iets waar jij mee kan helpen door de sneakers te kopen.