Stylish rondlopen met grote maten kleding: minder moeilijk dan je denkt

Vroeger werd grote maten kleding geassocieerd met een saaie stijl en weinig diversiteit. De laatste jaren is body positivity steeds meer in de belangstelling gekomen. Hierdoor is het aanbod aan grote maten kleding enorm uitgebreid. En dit zijn niet alleen aparte merken die hieraan meedoen. De afgelopen jaren hebben steeds meer reguliere merken zoals C&A, Vero Moda en H&M een aparte lijn voor grote maten kleding ernaast uitgebracht. 

Accentueer jouw vormen met grote maten kleding

Wees trots op jouw vormen en benadruk ze op de juiste manier. Om hier goed mee om te gaan en alles uit jouw vormen te halen, is het van belang dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Wist je dat als je donkere grote maten kleding draagt, dit het lichaamsdeel verbergt? En dat als je lichte kleuren grote maten kleding draagt, je dan juist dat gedeelte van je lichaam accentueert? Als je trots bent op je lange benen floreer je in een lichte broek die de aandacht helemaal naar het onderste gedeelte van het lichaam trekt. En kom je net uit de sportschool en wil je jouw spierballen showen? Trek dan een lichte blouse met print aan om je boezem en je bovenlichaam te benadrukken.

Vrolijke printjes zijn je beste vriend

Je kunt veel meer doen met grote maten kleding met printjes dan je in de eerste instantie zou denken. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het dragen van strepen. Als je ervoor kiest om grote maten kleding te dragen met horizontale strepen zal dit je breder doen voorkomen dan als je ervoor kiest om grote maten kleding te dragen met verticale strepen. Ben je klein van stuk, en wil je juist langer lijken? Vermijd dan het dragen van horizontale strepen. Hetzelfde kun je zeggen over printjes. Over het algemeen geldt dat je beter een subtiele print kunt dragen als je kleiner van stuk bent. Ben je langer? Dan kan je prima een grove print hebben. Ook zullen horizontale strepen je beter staan.

Benadruk je taille met de A-lijn 

Ben je op zoek naar een prachtige nieuwe jurk of rok? Kies dan voor grote maten kleding met een A-lijn. Dit houdt in dat je taille wordt benadrukt in plaats van je benen. Ben je juist heel zeker over je benen en wil je die showen? Dan kun je ervoor kiezen om een grote maten kleding kokerrok te kopen. Deze benadrukken je benen in plaats van je taille. Voor ieder wat wils dus, als je juist minder tevreden bent met je taille.

De slim fit donkere broek is een must have  

Dit geldt eigenlijk niet alleen voor grote maten kleding, maar voor iedere soort kleding. Een donkere slim fit broek is een absolute must have. Je kunt hiermee al je kleding met prints en kleurtjes combineren. Ook is voor de volslanke vrouw een donkere broek ideaal. Je kunt een slim fit broek combineren met een tuniek of een wijde blouse om je outfit te balanceren. Bestel daarom snel via Bagoes.nl!