Strijkvrije overhemden favoriet

Overhemden strijken is lang niet bij iedereen een favoriet klusje. Zeker niet als er een hele berg ligt omdat je man of vriend dagelijks overhemden draagt voor zijn werk. Gelukkig is er inmiddels keuze uit een grote collectie strijkvrije overhemden. Gemakkelijk en uiterst comfortabel te dragen voor je partner, en ook voor jou goed te onderhouden zonder urenlange strijksessies.

Geen kreuken en vouwen meer

Waar normale overhemden gekreukt en vol vouwen uit de was komen zijn strijkvrije overhemden heel gemakkelijk glad te houden. Ook wanneer ze regelmatig meegaan op zakenreis en vervoerd worden in een koffer of reistas. Mocht er toch een kleine vouw in zitten na het uitpakken? Dan zakt die er vanzelf weer uit door de eigen lichaamswarmte.

Altijd perfect gekleed voor de dag komen

Met een strijkvrij (non iron) overhemd komt hij altijd perfect gekleed voor de dag. Ook na een lange autorit of een volledige werkdag ziet het overhemd nog steeds netjes en kreukvrij uit. Dit komt doordat strijkvrije overhemden op een speciale manier behandeld zijn bij het produceren. Alle strijkvrije overhemden zijn bovendien volledig vrij van schadelijke stoffen, strijkvrije overhemden zijn voorzien van een speciale soort coating. Bovendien zijn veel gebruikte stoffen als 2 ply katoen, twill en visgraat van zichzelf al zo goed als kreukvrij.

Op de juiste manier wassen

Het is overigens wel belangrijk dat je de nodige aandacht geeft aan het wassen van een strijkvrij overhemd. Goedkope merken die behandeld zijn met een ammonia bad zijn maar een korte tijd te dragen. Duurdere merken strijkvrije overhemden zonder schadelijke stoffen blijven zelfs langer dan twee jaar perfect. Lees voor het wassen goed het wasvoorschrift in het overhemd. Te warm wassen kan zorgen dat de stof haar natuurlijke rek verliest en krimpt. Centrifugeren doe je vervolgens op een laag toerental