Samen met mijn nichtje een communiejurk kopen

collage2Samen met mijn nichtje een communiejurk kopen

 

Ik heb zelf helemaal niet zoveel met de kerk, maar des te meer met mijn nichtje. Mijn broer en zijn vriendin hangen wel het geloof aan en laten mijn nichtje nu dus communie lopen, iets wat ik toch wel erg leuk vind om van dichtbij mee te maken. Wij zijn zelf niet gelovig opgevoed en dus heb ik dit allemaal vroeger niet meegekregen. Bovendien ging ik naar een openbare basisschool waar ik ook niet van vriendjes of vriendinnetjes meekreeg dat ze communie deden en dus is het voor mij allemaal nieuw – net zoals voor mijn nichtje, dus we vinden het beiden spannend. Dit weekend gingen we samen een communiejurk kopen, iets waar we erg veel lol aan hebben beleefd. We kozen uiteindelijk voor een prachtige witte communiejurk kopen en we zijn beiden echt blij met de aankoop, ze ziet er echt als een prinsesje uit, die kleine meid. Ook haar ouders hebben inmiddels hun fiat gegeven voor de keuze van deze jurk en dus kan ze binnenkort echt op voor communie. Ik zal daar dan uiteraard ook bij aanwezig zijn, het is niet voor niets dat ik haar peetmoeder ben! Ook al heb ik daar overigens niet de associaties mee zoals haar ouders die hebben, vind ik dat toch een hele eer. Ik zie het echt als mijn verantwoordelijkheid ook voor haar te zorgen en haar net zozeer onder mijn hoede te nemen.