Maak kennis met orthopedische schoenen type A

Orthopedische Schoenen Type A (OSA) zijn totaal uniek en op maat gemaakt schoeisel. Wanneer steunzolen of speciaal ontworpen confectieschoenen jouw voetproblemen niet kunnen verhelpen, kun je voor dit soort schoenen kiezen. Dit is een goed idee als je op zoek bent naar schoenen die goed zijn voor je gewrichten.

Een ​​paar orthopedische schoenen krijgen

Voor het krijgen van orthopedische schoenen heb je een doorverwijzing nodig van een medisch specialist, zoals een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog. Zodra je de doorverwijzing hebt, kun je deze schoenen door professionals laten maken. Er zijn veel bedrijven die orthopedische schoenen op bestelling kunnen maken. Voordat je jouw schoenen krijgt, moeten de experts je voeten correct opmeten, want geen twee voeten zijn hetzelfde. Ze maken een blauwdruk, meten je voeten en pleisteren ze tijdens de eerste afspraak met hun orthopedisch schoentechnicus. Ze noemen dit proces gieten. Van het gips maken ze een model en plaatsen er een doorzichtige plastic schoen op. Je kunt ze na vier weken passen. Daarna controleren ze of de schoen te los zit of ergens knelt. Als je semi-orthopedische schoenen nodig hebt, moet je eerst een schoen model selecteren en laten opmeten aan de hand van maattabellen. De orthopedische schoentechnicus zorgt ervoor dat je voeten goed passen in deze schoen. Er zijn breedtematen beschikbaar voor deze schoenen. Bovendien moet de zool mogelijk worden aangepast of zijn steunzolen nodig.

Functioneel en toch mooi

Producenten van deze schoenen zullen aandacht besteden aan jouw voorkeuren en behoeften. Een orthopedische schoen is niet alleen praktisch, maar ook modieus. Je kunt orthopedische schoenen bestellen die mooi zijn om naar te kijken en tegelijkertijd jouw voeten kunnen ondersteunen. De professionals houden rekening met jouw wensen en suggesties voordat ze je orthopedische schoenen maken. Dat is cruciaal, want jouw tevredenheid is een van de belangrijkste aspecten bij het maken van de schoenen. Ze zullen de mooiste schoenen maken zonder te vergeten dat je schoenen ook praktisch moeten zijn. Je kunt een paar van je favoriete schoenen meenemen of een foto laten zien om een ​​idee te krijgen van wat je voorkeur heeft. Je kunt naast de kleur en het model ook de leersoort kiezen. Zij geven je advies over de sluiting, leer keuze en kleurstelling. Jouw speciaal gemaakte orthopedische schoenen worden in zes tot acht weken gemaakt.

Wennen aan de schoenen

Als je orthopedisch schoeisel wilt kopen, moet je er rekening mee houden dat het even kan duren voordat je aan de nieuwe schoenen gewend bent. Het kan zijn dat je even moet wennen aan de nieuwe schoenmaat. Dit kan je versnellen door de tijd dat je ze ’s ochtends en’ s middags consequent draagt steeds een uurtje te verlengen. Als je door je nieuwe schoenen spierpijn krijgt, moet je even geduld hebben, want dit hoort er bij. Je lichaam heeft misschien even tijd nodig om zich aan te passen aan de schoenen. Na ongeveer twee weken zouden de schoenen in principe comfortabel aan moeten voelen. Het is van cruciaal belang om je voet regelmatig te inspecteren op drukpunten. Professionele schoenmakers plannen een controle-afspraak voor ongeveer vier weken na het eerste paar schoenen is afgeleverd. Tijdens dit bezoek kun je de kleur en stijl van het extra paar schoenen kiezen.