Is baardolie onzin?

Er iets niets zo mannelijk als een wilde baard, dus waar is baardolie goed voor? Als je er graag bij loopt met een “ik-ben-net-uit-bed-baard” moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten, maar niemand die daar op zit te wachten. Je komt er als baard-drager niet onderuit, baardverzorging.

Baardverzorging

Wat houd dat nou precies in, baardverzorging? Helaas kom je niet weg met je baard elke ochtend onder de douche even inzepen en klaar. Omdat de haren van je baard veel gevoeliger zijn dat de haren op je hoofd, hebben ze wat extra liefde nodig. Zonder de juiste verzorging drogen je baardharen uit en gaan ze in je gezicht prikken. Wat resulteert in jeuk. Dit vervelende fenomeen is maar al te bekend voor een echte bebaarde vent.  Daarnaast is de onderliggende huid ook gevoelig voor uitdroging wat van de vieze huidschilfertjes oplevert. Onsmakelijk.

Baardolie, -balsem, -zeep!

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen om jouw baard weer te laten shinen, heerlijk zacht en controleerbaar te maken. Om te beginnen met de baardolie. Baardolie zit vol met essentiële oliën die je baardharen voeden en de onderliggende huid hydrateren en verzorgen. Zo worden je haartje weer lekker zacht en ben je binnen no-time van die huidirritatie en jeuk af.

Elke dag een paar druppels baardolie in je baard masseren maakt een wereld van verschil! Maar dan heb je soms ook nog wat hulp nodig om die wilde haren in bedwang te houden. Hier komt een baardbalsem aan bod. De meeste baardbalsems zijn voorzien van een beetje beeswax of een ander hulpmiddel wat hold bied. Het is altijd maar een klein beetje, maar dat kleine beetje hold zorgt er wel voor dat je baard goed te controleren wordt.

Als laatste is een baardzeep een must-have. Zoals je hierboven al hebt gelezen zijn je baardharen gevoel voor uitdroging. Een normale shampoo is dus geen optie. Je moet een zeep hebben die zorgt dat je baardharen en de onderliggende huid gehydrateerd blijft. Doe je dat niet, werk je het effect van je baardolie tegen, wat natuurlijk zonde is!