Hoeveel neem jij iedere dag mee?

Er zijn vrouwen die iedere dag met handtassen rondlopen, die lijken te verraden dat zij eigenlijk onderweg zijn naar een weekendje weg. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die nooit een tas meedragen, maar toch alles bij zich lijken te hebben wat ze dagelijks nodig hebben.

Wat heb je nodig?

Om erachter te komen in welke van de bovenstaande groepen valt, kun je het beste eens vragen wat iemand gedurende elke dag nodig denkt te hebben. Is het antwoord in de categorie ‘sleutels, pinpas en telefoon’, dan heb je duidelijk met iemand te maken die je niet snel met een tas rond zal zien zeulen.

Is het antwoord echter stukken langer, dan weet je op voorhand eigenlijk al dat diegene niet snel zonder flinke tas het huis zal verlaten. In een willekeurig lijstje kun je naast de sleutels, telefoon en pinpas die anderen ook meenemen, heel wat zaken aantreffen. Een klein boodschappentasje. Een doosje paracetamol. Pleisters. Een schaartje. Lipgloss, wat extra kleingeld, een kleine paraplu, handcrème, lippenbalsem, handschoenen of een sjaal, zonnebrandcrème, een pen en wat papier, een spiegeltje en meer, zo veel meer. Er zijn handtassen die voor sceptici eerder een compleet overlevingspakket lijken te zijn, terwijl degenen die ermee rondlopen het juist prettig vinden om op iedere situatie voorbereid te zijn.

Voor iedereen een oplossing

Voor ieder soort persoon, en voor iedere situatie is er een oplossing, in de vorm van een tas of kleine portemonnee bijvoorbeeld. Voor de echte diehards zijn er lekker grote handtassen, liefst met verschillende vakjes, waar alles dat hoognodig is overzichtelijk in kan worden opgeborgen. Cowboysbag is een merk dat bij veel mensen favoriet is op dit gebied, vanwege hun veelal grote tassen met genoeg opbergmogelijkheden. Een tas die tegen een stootje kan, met een stevige schouderband zodat ook het meedragen ervan te doen blijft, is tenslotte noodzakelijk.

Maar ook voor de groep mensen die liever wat minder meeneemt zijn er genoeg ideeën. Heuptasjes zijn bijvoorbeeld weer helemaal terug van weggeweest, en hierin heb je precies genoeg ruimte voor je telefoon, sleutels en een kleine portemonnee, plus eventueel nog wat extra. Let wel goed op hoe je deze heuptas draagt, die is in de loop der jaren namelijk wel behoorlijk veranderd; de tas wordt zelfs steeds vaker om de schouder gedragen.

Wil je het nog minimalistischer aanpakken, dan is een Secrid Miniwallet misschien een goede oplossing. Hierin kun je in ieder geval je pasjes veilig meenemen, stevig opgeborgen zodat ze niet kunnen beschadigen, zonder dat dit extra ruimte inneemt. Je steekt deze mini-portemonnee vervolgens gemakkelijk in je broekzak.