Hielspoor zolen – op weg naar fijn lopen

Je hoort mensen wel klagen. Zere voeten. Het loopt wat beroerd. Wat klemmen die nieuwe schoenen, toch. Heb vandaag niet mijn loopritme. En dat kan zomaar komen door hielspoor. Als je hielpijn hebt kan dat gemakkelijk voortkomen uit hielspoor. Bij hielspoor zijn de peesbladen in je voeten aan het verkalken met je hielbenen. En die verkalking gaat dan in je pezen drukken. Logisch dat dat pijnlijk gaat aanvoelen, vooral als je gaat lopen. Het is niet een zeldzame aandoening. Liefst een op de tien mensen zal het gaan ondervinden. Waaronder vooral vrouwen en oudere volwassenen. Het is pijn die je kunt vermijden. Gewoon, door hielspoor zolen te kopen en daarmee je schoenen te versterken. Eerst wel die oude zooltjes eruit. De meeste bij schoenen mee gekochte zooltjes zijn trouwens niet om over naar huis te schrijven. Voor schoenen uit stuntaanbiedingen hebben voetbedden die niet voldoen.

Hielspoor zolen geven de nodige demping

Heb je hielspoor, dan kun je die dus bestrijden met hielspoor zooltjes. Is er nog niets aan de hand met je voeten, dan kun je het ook proberen te voorkomen. Koop dan niet meteen hielspoor zooltjes want dat heeft geen nut. Check wel hoe het staat met de inlegzolen die al in je schoeisel aanwezig zijn. Soms hebben ze geen enkele demping. Goede zolen moeten juist zo’n demping hebben. Zonder demping stoot je veel meer met je hielen. Koop dan goede inlegzolen met meer demping. Is het voetbed van al je schoenen zo te zien en te voelen prima? Dan ben je goed bezig en kun je gewoon lekker gaan lopen en hoef je je geen zorgen nog te maken over hielspoor.

Beoordeel eerst de kwaliteit van de zolen

Maar stel, je hebt wel hielspoor. Dat wordt dan zoeken naar gezonde hielspoor zolen. Merken en prijzen genoeg, zie je, maar waarnaar te kijken. Inderdaad, kijk eerst niet naar de prijs maar naar de kwaliteit van de zolen. Hoe ziet zo’n zool er bij de hak uit. Is daar niet een mooi cupje te vinden? En meteen daaronder dempend materiaal? En mocht je last hebben van bijvoorbeeld andere voetklachten zoals doorzakkende voorvoeten, zijn die zooltjes dan voorin wel enigszins verhoogd? 

De prijs van hielspoor zolen

De sky is the limit. Voor een habbekrats of driesterrenprijzen. Maak nu niet de fout om te denken dat de allerduurste in jouw situatie ook meteen de allerbeste zijn. Bewezen is dat gewone confectiezooltjes ook goed in staat zijn enige hielpijn te verminderen. En ook al zijn het confectiezolen, je krijgt ze vaak wel met een heel redelijk voetbed. En voor een klein prijsje. In elk geval gaat het niet meteen om het bedrag dat je voor de hielspoor zolen betaalt, maar om de kwaliteit die je eraan af kunt zien en voelen. Heb je gelzooltjes op het oog? Niet doen, die geven minimale steun en helpen je dus alleen maar naar meer pijn.

Echte probleemvoeten? Naar de dokter of deskundige

Je voeten geven altijd aan wanneer er problemen zijn. Steken, brandende voeten, doorzeurende pijntjes. Zodra je loopt wrikt en wringt het ergens. Kan zomaar hielspoor zijn. Op te lossen met zooltjes. Maar wat nu als de problemen wat groter zijn? En je ook nog afwijkende voetstanden hebt. Dan is het verstandig een advies te halen bij een deskundige. En dan zou je toch geholpen kunnen zijn met speciaal voor jouw voeten voorgevormde hielspoor zolen.