Herenondergoed: de verschillende opties en mogelijkheden

Toegegeven: herenondergoed of ondergoed kiezen is over het algemeen geen rocket science. Desalniettemin kun je met ondergoed verschillende kanten uit en biedt het ook meerdere functies. We dragen ons ondergoed namelijk om verschillende redenen, onder andere:

 Voor steun;

Meer privacy;

Een hoger draagcomfort;

Om hygiënische redenen

Daarbij zullen vooral de laatste twee belangrijk zijn voor de meeste heren.

De reden dat we aangeven wat de functie is van herenondergoed, is duidelijk. Er zijn namelijk verschillende soorten ondergoed op de markt die allemaal hun voor- en nadelen hebben.

Boxershorts: brengen de meeste comfort

De meeste mannen zullen opteren voor boxershorts: mannen en boxershorts gaan hand in hand, omdat boxershorts een hoog draagcomfort hebben. In tegenstelling tot ander herenondergoed zoals de slip, valt een boxershort lekker luchtig uit. Dat is ook de reden dat boxershorts vaak gebruikt worden als vervanger van bijvoorbeeld de zwembroek. Mede door deze dubbelfunctie is de boxershort nog steeds de populairste vorm van herenondergoed (bron: hemdvoorhem.nl).

Herenslip als onderbroek

Een andere, wellicht wat traditionelere vorm van herenondergoed, is de herenslip. De populariteit van deze slip staat vaak ter discussie: is het nu wél hip of simpelweg not done om een slip te dragen? Wij houden in ieder geval het eerste aan, want de herenslip biedt veel voordelen.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

De herenslip heeft als voordeel dat deze meer steun biedt voor de man. Dat is ook een van de redenen dat de slip vaak wordt gebruikt door sportende mannen. Het is afhankelijk van de heer of het ook daadwerkelijk meer draagcomfort met zich meebrengt: dit gevoel verschilt namelijk per man.

Andere vormen van herenondergoed

Als u een fanatiek sporter bent, is er tevens de mogelijkheid om een toque te gebruiken. Deze vorm van herenondergoed beschermt de genitaliën optimaal, maar wordt meestal niet dagelijks gebruikt vanwege het lage draagcomfort.

Herenondergoed zoals de herenpanty is nooit aangeslagen in Nederland zoals dat in sommige andere landen is gebeurd. Het is voor veel heren uit den boze om herenpanty’s te dragen. Het compleet tegenovergestelde zijn basic t-shirts en hemden die door veel heren onder hun kleding worden gedragen. Deze vorm van ondergoed zal altijd populair zijn en is algemeen geaccepteerd.