Help het milieu en draag duurzame schoenen!

vegan sneakers dames

Het veganisme is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Van bijna alle soorten producten die je kunt bedenken is wel een veganistische variant te vinden. Je hoeft natuurlijk niet per se veganistisch te zijn om vegan producten te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld duurzame schoenen aanschaffen omdat je een steentje bij wil dragen aan het milieu. Cayucos is een bedrijf dat veganistische schoenen verkoopt. Dit houdt in dat er geen dierlijke producten in de schoenen zijn verwerkt. Er wordt één model voor mannen en één model voor vrouwen aangeboden. Beide modellen komen in verschillende kleuren. 

vegan sneakers dames

Draag jouw schoenen het hele jaar door

De duurzame schoenen van Cayucos kun je het hele jaar door dragen. Hier is natuurlijk van tevoren over nagedacht. Zo kunnen de schoenen lang meegaan en raken ze nooit uit de mode. Als je bekend bent met slow fashion, dan weet je dat zo’n eigentijds ontwerp er voor kan zorgen dat je minder vaak het gevoel krijgt dat je nieuwe schoenen nodig hebt. Doordat er modellen schoenen zijn die het hele jaar meekunnen, kan het bedrijf goed inschatten hoeveel paar er ongeveer geproduceerd moeten worden. Zo worden er dus nooit te veel schoenen geproduceerd. Dit scheelt dus afval en uitstoot. 

Vegan sneakers voor dames

Behalve een model voor mannen zijn er dus ook vegan sneakers dames te vinden. Dit model sneaker komt in wel negen verschillende kleuren! Voor de zomer een licht roze, lichtblauw of wit paar. Kies voor de lente en de herfst voor een zachte beige of roesten kleur. Voor in de winter, of gewoon een zakelijke look, zijn de sneakers in het zwart, grijs en donkerblauw te verkrijgen. Kortom: genoeg keus! De vegan sneakers dames kunnen zo lang mee als je wil en ze zijn niet duur. Vaak betaal je voor vegan producten meteen de hoofdprijs, maar Cayucos laat zien dat dit zeker niet de enige optie is. 

vegan sneakers dames

Duurzame productie

Dat schoenen vegan zijn, betekent niet dat deze automatisch ook duurzaam geproduceerd worden. Bij Cayucos is dit wel het geval. Zij letten op de belasting van het milieu en de eventuele belasting van de mensheid. Er wordt goed in de gaten gehouden of de werkomstandigheden goed zijn en blijven. Alle schoenen worden gemaakt met ecologisch verantwoorde producten. Daarbij zijn de schoenen natuurlijk vrij van dierlijke producten. De productie van de schoenen gaat als volgt: het katoen dat wordt gebruikt, wordt gewassen met enzymen. Vervolgens worden de verschillende onderdelen aan elkaar gemaakt zonder lijm te gebruiken. De zool van de schoenen is gemaakt van natuurlijk rubber. Wat ook fijn is; de dozen waarin de schoenen komen zijn gemaakt van gerecycled karton. Buiten de productie om, staat de fabriek van Cayucos in Spanje. Dit scheelt veel meer uitstoot dan wanneer de fabriek in Oost-Azië zou staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoer van de producten.