Waardevolle tips voor het strijken van je overhemd!

Overhemden, de meeste mannen hebben er een echte haat-liefde relatie mee. Aan de ene kant is dit kledingstuk perfect om te dragen. Het is netjes, straalt een bepaalde klasse uit en kan eigenlijk bijna wel bij iedere outfit gematcht worden. Toch worden mannen minder blij als ze hun overhemd uit de was halen. Ze komen er nooit kreukelvrij uit. Meteen ophangen helpt nog wel iets maar wil je ze echt glad en strak? Dan zit er niks anders op dat het strijkijzer tevoorschijn te toveren. En als je geen lieve moeder, vader, vriend of vriendin hebt dan moet je het toch echt zelf gaan doen. In dit blog een aantal handige tips die jou hierbij gaan helpen!

Zorg voor de juiste benodigdheden

Strijken wordt een beetje lastig zonder strijkijzer en strijkplank. Zorg in ieder geval dat je deze benodigdheden in huis hebt als je in ieder geval van plan bent om te gaan strijken. En ja, je hebt ze echt allebei nodig. Zorg er daarnaast ook voor dat de strijkplank voorzien is van een zachte toplaag. Een soort hoesje voor om je strijkplank. Op deze manier zal het strijkijzer veel makkelijk over je blouse heen glijden.

Zorg voor de juist temperatuur

Op de meeste strijkijzers zitten verschillende standen voor de temperatuur. Het is verleidelijk om je ijzer om standje maximaal te zetten omdat je, voor je gevoel, op die manier wel alle kreukels er snel uit krijgt. Doe dit dus vooral niet! Overhemden te heet strijken is echt een not done. Zeker als je overhemden in huis hebt van een matige kwaliteit. Deze overhemden kunnen maar weinig hebben en een te heet strijkijzer vinden ze alles behalve leuk. Investeren in kwalitatief goede overhemden is ook zeker niet verkeerd om te doen. Eterna overhemden zijn bijvoorbeeld zeer goede overhemden die ook nog een lange tijd nog mooi blijven en hun model blijven behouden. Zelfs als je per ongeluk een keertje iets te heet gewassen of gestreken hebt.

Zorg dat je blouse binnenstebuiten zit

Strijk jij je blouse altijd binnenstebuiten? Waarschijnlijk niet! Toch is dit wel aan te raden, zeker als je met een wat ouder strijkijzer strijk. Op deze manier voorkom je vlekken of andere troepjes op de buitenkant van je blouse. Hierdoor hoef je hem dus niet zomaar weg te gooien als je strijkijzer toch per ongeluk iets achterlaat en het geeft eigenlijk hetzelfde resultaat. Mits je, je overhemd goed strijkt natuurlijk.