Een keer wat anders op campings slovenie

campings Slovenie

Bij campings Slovenie heb je een keer wat anders dan normaal en zit je midden in de prachtige natuur. Bij het boeken van een vakantie kan het lastig zijn om te bepalen naar welk land je wilt gaan. Het land Slovenië komt misschien niet als eerste in je op, maar kan wel een heel erg leuk en mooi vakantieland zijn, vooral als je gaat kamperen. Een van de voordelen van op vakantie gaan in Slovenië is dat de prijzen in verhouding aan de lage kant zijn. Dit komt doordat slovenië een onafhankelijke staat is maar wel lid is van de Europese Unie, je kunt er dus wel gewoon met de euro betalen. Het land Slovenië grenst aan Oostenrijk en in het westen aan Italië en aan de Adriatische Zee, ook grenst het land aan Hongarije in het zuidoosten aan Kroatië. 

campings Slovenie

Hoe ziet het landschap van Slovenië eruit

De campings in Slovenië zijn omringt door de prachtige natuur. Het land bestaat voor een groot deel uit bossen en er zijn vooral in het noorden veel bergen te vinden. In het oosten van het land is het zo goed als vlak en in het zuidwesten is het erg heuvelachtig. Op het landschap kan je heerlijk wandelen, bergbeklimmen, je kunt er skiën, fietsen, varen met een kano, zeilen, vissen, jagen, golfen, paardrijden en ook nog veel meer. Daarnaast zijn er ook verschillende wijnstreken te vinden, die zijn ook erg leuk om te bezoeken als je kunt genieten van wijn. 

In de loop van de tijd zijn er steeds meer campings te vinden in Slovenië. Voor toeristen uit Europa is het land een goed betaalbaar alternatief van landen zoals Oostenrijk en Italië. De sloveense keuken is ook erg geliefd door veel mensen en is zeker de moeite waard om een keer te proberen.