Drie kledingstijlen voor mannen op kantoor

Elk kantoor, bedrijf of organisatie gebruikt verschillende soorten kledingstijlen, die grofweg in drie stijlen kunnen worden onderverdeeld, namelijk klassieke zakelijke stijl, casual slimme zakelijke stijl en casual en ontspannen zakelijke stijl. Soms is het moeilijk om te bepalen welke stijl te gebruiken, vooral de casual zakelijke stijl. Het wordt meestal op een subtielere manier weergegeven, zoals een herentas van leer of een chique herenaktetas, maar ook herenriemen kunnen veel variaties hebben. In dit artikel lichten we deze drie stijlen nader toe.

Klassieke zakelijke uitstraling

Deze look is de meest standaard in het bedrijf, en misschien wel de oudste look, dat wil zeggen een nauwsluitend pak. Denk aan een driedelig pak met stropdas en een klassieke aktetas. Maar als je in deze stijl wilt matchen met een duurzame tas of een leren herentas, kun je opvallen.

Informele smart look

De meeste bedrijven gebruiken deze stijl. Deze stijl houdt in dat medewerkers hun eigen stijl kunnen uiten, maar toch zakelijke kleding moeten aanhouden, zoals een spijkerbroek met een mooi overhemd of jasje. Het ligt dus tussen klassieke zakelijke kleding en casual vrijetijdskleding. Je kunt veel combineren met deze look, of je kunt mooie accessoires gebruiken om op te vallen of je stijl te laten zien.

Informele en ontspannen uitstraling

De laatste look is de meest relaxte van de 3. Zoals al bleek kunnen medewerkers in vrijetijdskleding naar kantoor komen. Zorg er echter voor dat het niet te casual wordt, zoals teenslippers of te korte jurken, want dat kan niet. Je kunt dus in principe alle kleding dragen die je wilt.Dit is in principe ideaal, maar het kan ook lastig zijn omdat je snel modefouten maakt.