De fedora hoed voor heren, een klassieker
De Fedora-hoed dankt zijn naam aan het gelijknamige toneelstuk van Victorien Sardou uit 1882. De hoofdactrice droeg een hoed met de bijbehorende kenmerken. Een brede rand die aan de voorkant licht naar beneden is gebogen en de kenmerkende hoedkroon kenmerken de fedora. De plaatvormige inkepingen aan de voor- en achterkant van de kroon maken het aan- en afzetten gemakkelijk.
Maar de fedora hoed heren is veel meer dan alleen de klassieker uit lang vervlogen tijden. Tegenwoordig wordt het gewaardeerd door trendsetters over de hele wereld vanwege zijn diversiteit en zijn succesvolle mix van elegantie en nonchalance. Soms wordt het gecombineerd met een nobel pak en soms met vrijetijdskledij, het springt onmiddellijk in het oog.
Grote keuze aan modellen
De fedora hoed heren is gemaakt van vilt en is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Het is aangenaam licht en biedt veel comfort. We hebben ook moderne modellen voor dames. Er zijn veel tijdloze varianten in het assortiment, die overtuigen in subtiel zwart, grijs of bruin. Echte smaakmakers kunnen kiezen voor felle kleuren zoals roze of lichtblauw en zorgen zo voor een geslaagde eye-catcher. Een wit model is de ideale combinatiepartner voor elegante zomerlooks. Het ziet er geweldig uit met een witte bermuda short en een bijpassend shirt.
Cool, eigentijds en berucht
De fedora hoed heren stelt nauwelijks grenzen op het gebied van mode. Het is met veel verschillende stijlen te combineren en heeft inmiddels zelfs zijn weg gevonden naar de bohemian look. Met lange jurken met patronen en dikke vesten ziet het er heerlijk casual en bijna een beetje mysterieus uit.
Moderne trendsetters daarentegen gaan graag voor diepzwarte modellen en dragen deze in combinatie met strak gesneden slim fit pakken of met moderne damespakken. Overigens straalt de fedora een zekere koelte uit door zijn associaties met bekende bendebaasjes. Al Capone was bijvoorbeeld een beroemde fedoradrager die zijn mensen ook vroeg om grijze fedora’s te gebruiken, zodat ze elkaar sneller konden herkennen.