Beste sokken zijn kwaliteitssokken

Dit kan als een schok komen, maar het geheim van een goede no-show sok die glijden voorkomt is  het kopen van kwaliteits sokken.

De schoenen die je draagt, beïnvloeden wat voor soort stof het beste zal werken. Voor platte schoenen, loafers en hakken wil je dunne sokken dragen die zijn gemaakt van een soepel materiaal zoals nylon of bamboe. Deze stoffen glijden gemakkelijk in je schoen zonder dat ze gaan kruipen.

Voor sneakers of soortgelijke schoenen, wil je een geweven stof en daarom is katoen weer het meest geschikt, omdat deze stof die bij matige tot hoge activiteit goed blijven zitten.

Je kunt ook kiezen voor no show sokken met een lichte compressie die voorzichtig je voeten verwennen. Met stoffen die aan je voet comprimeren en die gekenmerkt worden door een optimale pasvorm.

Zorg ervoor dat de -sok dekking heeft

Een goede vuistregel is dat hoe lager de dekking, des te hoger is de waarschijnlijkheid dat de sok gaat kruipen. De minimale no-show sokken zitten verborgen in je schoen. De beste no-show sokken hebben een curve die net onder de enkel zit om de meeste ondersteuning te bieden, terwijl je in de meeste schoenen een lage zichtbaarheid hebt.

Juiste maat

Als er verschillende maten zijn voor de sokken, koop dan de juiste maat voor je voeten. Als de sok te groot of te klein is, verschuift deze van je voet.

Als je no-show-sok geen siliconengreep heeft, dan wordt het een worsteling om ze op hun plek te laten blijven zitten. De siliconenstrip heeft houvast aan je huid. Als je sokken een siliconengreep hebben en beginnen af te zakken, dan zullen deze grepen zeer waarschijnlijk gereinigd moeten worden.

Siliconen

Siliconengrepen hebben een droog oppervlak nodig. Kijk dus uit met lotion, wanneer de siliconen nat zijn, dan zijn ze minder betrouwbaar. Zorg ervoor dat je lotion is opgedroogd voordat je je sokken aantrekt.

Als je sokken geen siliciumgreep hebben, dan kun je ook kledingtape gebruiken. Breng een strook tape rond je enkel aan en schuif vervolgens je sok omhoog en bevestig deze op de tape. Het zal vrij goed blijven zitten.

Als je echter kwaliteitssokken met siliconen koopt, dan bespaar je ook tijd. Goede sneakersokken die blijven zitten hebben meestal als kenmerk dat ze anti slip zijn. Dan zitten er nopjes op de zool zodat de sokken nooit glijden.

Bovendien hebben sokken die van katoen gemaakt zijn vocht afvoerend vermogen om je voeten droog te houden. Door de betere ondersteuning in de past de sok weer beter in je voet en dit houdt de sok op zijn plaats.

Duurzaam

Als je dan toch kwaliteitssokken kiest, neem dan die soorten die gemaakt zijn van duurzaam materiaal en op duurzame wijze. Omdat je nu niet lukraak voor de goedkoopste sokken gat, kun je gerust kijken hoe het geproduceerd wordt.

De betere sokken zijn gemakkelijk op het internet te vinden, evenals de informatie over het productieproces. Dat is niet verplicht, maar het geeft net een iets beter gevoel wanneer je hippe sokken bijdragen aan een beter milieu.