3 fashion trends voor mannen

Ons leven dit jaar ziet er anders uit dan het leven van vorig jaar. Dat de recente geschiedenis een hoop dingen niet meer mogelijk maakt of anders maakt zie je ook terug in de nieuwste fashion trends voor mannen. Vandaag gaan we hier dieper op in.

Fashion trend: klein maar fijn reizen

Mode is een reflectie van de maatschappij en dat zie je ook terug op het gebied van reizen. De meeste mensen gaan op dit moment niet op reis of doen een staycation in eigen land. Het zou nu natuurlijk een beetje gek zijn als je bij een vakantiepark komt aanzetten met een hele lading koffers en daarom brengen mensen op dit moment meestal een backpack mee. De populariteit van de beste backpacks neemt dan ook toe. Met name kleine backpacks met zo’n 5-15 kilo aan inhoud zijn populair omdat je niet veel nodig hebt voor een dagje ergens anders.

Mode trend: casual at home

Thuiswerken is hot en er zijn maar weinig mannen die op dit moment bereid zijn om strak in pak thuis een meeting via Zoom te doen. Uiteraard zijn er uitzonderingen waarbij een kerel netjes voor de dag wil komen in een overhemd, maar de kans is groot dat er een joggingbroek onder gedragen wordt (want dat zie je toch niet via Skype)! Casual at home is met andere woorden een trend die je steeds meer tegenkomt qua herenmode.

Een andere manier waarop zich dat uit is het dragen van t-shirts, ongeacht de maand van het jaar. Thuis ben je namelijk heer en meester over de kachel/temperatuur en op kantoor niet. Door klimaatverandering worden onze winters ook nog eens zachter, dus het is niet zo heel gek dat de beste t-shirts niet aan te slepen zijn.

Trend: thuis opvallen

Goed nieuws is moeilijk te vinden op het moment en van de hele dag thuis zitten word je ook niet gelukkig. Mensen proberen daarom de dagelijkse sleur te doorbreken door opvallende kleding te dragen, puur voor zichzelf. Als je door het thuiswerken toch al de hele dag jezelf moet tegenkomen in de spiegel, waarom zou je er dan geen feestje van maken? Door opvallende kleuren, patronen en bijvoorbeeld ripped jeans te dragen ziet dat spiegelbeeld er vrolijker uit. De nadruk ligt op dit moment behoorlijk op het positieve vinden in de kleine dingen en jezelf goed aankleden voor jezelf is één manier om dit te doen.

Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat dit de fashion trends voor mannen zouden zijn, maar waarschijnlijk zien we deze trends ook in 2021 en misschien zelfs in 2022.